5 redenen waarom jouw kat niet uit een normale waterbak wil drinken

tabby kat drinkt uit glazen waterschaaltje

Je houdt van je kat en wilt dat hij gezond en gehydrateerd blijft. Maar tot je frustratie wil je kat niet drinken uit de normale waterbak die je hebt neergezet. Wat is de reden hierachter? In dit artikel bespreken we 5 mogelijke redenen waarom jouw kat liever ergens anders zijn dorst lest.

Gezondheids- en hydratatiebehoeften van katten

Katten hebben specifieke behoeften als het gaat om hun gezondheid en hydratatie. Ze hebben bijvoorbeeld een hoog eiwitdieet nodig en zijn van nature niet zo geneigd om veel water te drinken. Dit kan problematisch worden omdat een goede hydratatie essentieel is voor het welzijn van je kat.

1. Gevoeligheid voor de smaak van water

Net als mensen hebben katten verschillende voorkeuren als het gaat om smaak. Sommige katten geven de voorkeur aan stromend water, terwijl andere juist een voorkeur hebben voor stilstaand water. Het kan zijn dat je kat de smaak van het water uit de normale waterbak niet lekker vindt.

2. Vervuiling van het water

Katten hebben een hekel aan verontreinigd water. Als de waterbak niet regelmatig wordt schoongemaakt en het water niet vers is, kan je kat ervoor kiezen elders te drinken. Stofdeeltjes, vuil of zelfs bacteriën kunnen ervoor zorgen dat je kat het water vermijdt.

3. Diepte van de waterbak

De diepte van de waterbak kan ook invloed hebben op of je kat eruit drinkt. Sommige katten geven de voorkeur aan ondiepe bakken, terwijl anderen juist liever uit een diepe kom drinken. Dit komt omdat veel katten het vervelend vinden dat hun snorharen naar achteren worden gedrukt als ze uit een diepe bak drinken. Het kan zijn dat de huidige waterbak niet aan de voorkeuren van jouw kat voldoet.

4. Materialen en textuur van de waterbak

Mogelijk heeft jouw kat een voorkeur voor bepaalde materialen en texturen als het om de waterbak gaat. Sommige katten geven de voorkeur aan keramiek, terwijl andere liever plastic of roestvrij staal hebben. Het kan helpen om verschillende soorten waterbakken uit te proberen om te zien welk materiaal en textuur jouw kat verkiest.

5. Alternatieve opties in huis

Ten slotte kan het zijn dat er andere opties beschikbaar zijn waar je kat liever uit drinkt. Misschien is jouw kat zo’n type die het liefst uit de kraan drinkt. Dan zou een drinkfontein voor katten de oplossing kunnen bieden. Kijk dus hoe je kat reageert op bewegend water.

Ben je op zoek naar nieuwe waterbak of voerbak voor je kat, of een drinkfontein? Bekijk ons assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *