5 tips voor het veilig introduceren van catnip aan je kitten

Het is belangrijk om op een veilige manier catnip aan kittens te introduceren. Catnip is een kruid dat een reactie kan veroorzaken bij katten, inclusief speelsheid en opwinding. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat de introductie van catnip aan kittens probleemloos verloopt.

Catnip bij kittens

Catnip is een kruid waar veel katten op reageren. Ze kunnen er een euforisch gevoel van krijgen, of juist rustig van worden. Kattenkruiden zoals catnip zijn niet schadelijk, maar er zijn wel wat zaken op rekening mee te houden als je catnip aan je kitten gaat geven.

Tip 1: Wacht tot ze 6 maanden oud zijn

Wacht tot je kitten minstens zes maanden oud is voordat je hem catnip geeft. Kittens jonger dan zes maanden hebben misschien nog niet voldoende controle over hun reactie op catnip, waardoor ze overdreven opgewonden kunnen raken. Daarnaast kan het juist voor komen dat catnip nog helemaal geen effect heeft op je jonge kitten.

Tip 2: Begin met kleine hoeveelheden

Geef je kitten slechts een klein beetje catnip om mee te beginnen. Dit stelt je in staat om te zien hoe je kitten erop reageert en of wat voor soort gedrag je kat vertoont. Onthoud dat niet alle katten even sterk reageren op catnip, dus het is belangrijk om langzaam te werk te gaan.

Tip 3: Observeer het gedrag

Houd je kitten nauwlettend in de gaten nadat hij catnip heeft gehad. Let op tekenen van overdreven opwinding, agressiviteit of ander ongewoon gedrag. Als je opmerkt dat je kitten negatief reageert, moet je stoppen met het geven van catnip en contact opnemen met een dierenarts.

Tip 4: Gebruik veilige catnip-producten

Zorg ervoor dat je catnip van goede kwaliteit koopt. Controleer de ingrediënten om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Vermijd ook het gebruik van catnip-spray op meubels, omdat dit kan leiden tot destructief gedrag bij je kitten. Is jouw kitten oud genoeg voor een grote krabpaal? Dan kun je wel catnip gebruiken om deze nieuwe krabpaal aantrekkelijk te maken.

Tip 5: Neem pauzes

Hoewel catnip voor veel katten plezierig is, moet je er niet te vaak gebruik van maken. Te veel blootstelling aan catnip kan leiden tot een verminderde gevoeligheid en interesse bij je kitten. Zorg ervoor dat je regelmatig pauzes neemt tussen de catnip-speelsessies. Een goede manier om dit te doen is om catnip te strooien in een doos waar je de kattenspeeltjes in bewaard. Vervolgens haal je een speeltje eruit waar je kat mee kan spelen, om deze na de speelsessie weer terug te stoppen.

Op zoek naar goede catnip? Bekijk ons assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *