Kattenbak problemen bij katten

kat voor de kattenbak

Waarom maakt mijn kat geen gebruik van zijn kattenbak?

Bijna elke kattenliefhebber heeft er één in de kamer staan. De bekende kattenbak! Toch wordt er niet altijd evenveel gebruik gemaakt van de kattenbak door uw kat, vooral als deze nog niet zindelijk is. Maar hoe komt dit? En wat is de beste manier om dit op te lossen? In dit blogitem gaan we hier extra aandacht aan besteden!

De voorkeuren.

Allereerst is het goed om te weten dat katten zeer hygiënische dieren zijn, ze zoeken namelijk altijd naar een fris plekje om hun behoefte te doen. Hierbij houden ze vaak rekening met een aantal factoren. Een kat kijkt altijd uit naar een rustig plekje om zijn behoefte te doen. Hij moet namelijk niet gestoord kunnen worden, maar wel goed om zich heen kunnen kijken. Een andere factor is de ondergrond waar de kat zijn behoefte doet, want deze is zelden van een harde structuur. Katten kiezen namelijk vaak een plek in de tuin of bijvoorbeeld in een zandbak. Dat is nou net niet de bedoeling. Het liefst heeft u namelijk dat de kat zijn behoefte in de kattenbak doet.

De mogelijke oplossingen.

Voor dit probleem zijn verschillende oplossingen denkbaar. De oplossingen verschillen ook per kat. Een aantal oplossingen voor dit probleem kunnen zijn:

  • De grootte van de bak; Het kan zijn dat uw kat de grootte van de kattenbak als te klein ervaart. Hierdoor voelt de kat zich al snel niet op zijn gemak. Bij de aanschaf van een kattenbak is het daarom aan te raden om deze ruim aan te houden.
Kattenbak
  • Het uitscheppen en verschonen van de kattenbak; Het is belangrijk om de kattenbak vaak uit te scheppen en te verschonen. Een kat houdt namelijk van een frisse plek om zijn behoefte te doen. Het is aan te raden om de kattenbak dagelijks uit te scheppen. Vaak wordt bij het uitscheppen alleen de ontlasting van de kat weggeschept, maar ook de gedeelten waar zich de urine van de kat bevindt dienen uitgeschept te worden.
  • Het plaatsen van de kattenbak; Een andere belangrijke factor is het plaatsen van de kattenbak op de juiste manier. Belangrijk is dat de kattenbak wordt geplaatst in een rustig gedeelte van de kamer. De kat zal dan eerder gebruik maken van de kattenbak. Meerdere katten in huis? Dan is het wijsheid om de kattenbakken verspreid op te stellen in huis.
  • De structuur van het kattengrind; Het is belangrijk dat de kattenbakvulling van een fijne structuur is. Het is namelijk belangrijk dat de kat dit herkent als een zachte ondergrond. Ook is het uitscheppen van fijn kattengrind makkelijker als deze van een fijne structuur is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *