Waar moet je op letten bij een katten reismand

Als kattenliefhebber wil je natuurlijk dat jouw harige vriend veilig en comfortabel reist. Een goede reismand is daarbij essentieel. Er zijn verschillende opties op de markt, maar welke is nu eigenlijk het beste voor jouw kat? Hier gaan we dieper in op de verschillende soorten reismanden, waar je op moet letten bij het kiezen van een reismand en geven we je handige tips voor het reizen met je kat.

Soorten reismanden

Kunststof reismanden

Kunststof reismanden zijn stevig en duurzaam. Ze zijn meestal goed geventileerd en gemakkelijk schoon te maken. Ook zijn ze vaak eenvoudig uit elkaar te halen. Veel katten voelen zich veilig in deze reismanden, omdat ze een dak boven zich hebben.

Polyester reismanden

Zachte reismanden zijn licht van gewicht en gemakkelijk op te bergen wanneer ze niet worden gebruikt. Sommige katten vinden het prettiger om in een zachte reismand te reizen omdat ze zich kunnen vormen naar de kat. Daarnaast neemt polyester ook gemakkelijker de geuren over van je huisdier, waardoor het meer ‘eigen’ wordt.

Transporttassen

Er zijn ook speciale transporttassen die geschikt zijn voor katten. Deze zijn vaak ergonomisch ontworpen en bieden veel bewegingsvrijheid. Een transporttas kan vaak gedragen worden als rugzak en is dus ook handig wanneer jij en je kat graag samen op avontuur gaan.

Waar moet je op letten

Bij het kiezen van de beste reismand voor jouw kat is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je kat, het gewicht van je kat, specifieke behoeften van je kat, en waarvoor je de reismand kan gebruiken.

Zorg ervoor dat de reismand groot genoeg is zodat je kat comfortabel kan liggen, staan en kan draaien. Daarnaast zijn sommige reismanden geschikt voor katten tot 6 kg, terwijl andere geschikt zijn voor katten tot 12 kg. Een behoorlijk verschil dus! Voor de veiligheid is het erg belangrijk dat je je hier aan houdt.

Tips voor het reizen met je kat

  • Laat je kat langzaam wennen aan de reismand door deze in huis als slaapplek te introduceren.
  • Zorg ervoor dat de reismand vertrouwd ruikt voor je kat door er een deken of kussen in te leggen waar de kat regelmatig op ligt.
  • Maak regelmatig stops tijdens lange reizen zodat je kat even kan rusten en eten/drinken tot zich kan nemen.
  • Nieuwe kitten laten wennen aan de reismand? Maak dan ook af en toe ritjes in de auto met je kitten in de reismand, zonder dat je naar de dierenarts gaat. Zo leert een kitten dat de auto niet altijd gelijk staat aan naar de dierenarts gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *