Waarom Catnip spray?

catnip

Trek de aandacht van uw kat.

Elke kattenliefhebber ziet het rakelings voorbij komen op het internet. Kattenkruid. Maar wat doet dit kruid eigenlijk? En waarom zou u dit aan uw kat kunnen geven? In dit blogitem proberen wij voor u een beeld te schetsen waarom kattenkruid een behulpzaam middel kan zijn.

Wat is Catnip (kattenkruid)?

Kattenkruid is een kruid wat voornamelijk groeit in Europa en Azië, het kruid behoort tot een van de 250 planten uit de lipbloemenfamilie en geeft een geur af die ruikt naar mint. Dit kruid wordt veelvuldig gebruikt in kruidenthee voor bevordering van de spijsvertering, maar ook zit dit kruid in verschillende soorten geneesmiddelen. Een multifunctioneel kruid dus! Maar wat kan dit kruid voor uw kat betekenen?

Een kat lijkt een gedrogeerde reactie af te geven op Catnip. Hierdoor kan uw kat gaan omrollen, miauwen, spinnen en kwijlen. Dit is genetisch bepaald en kunnen ze dus niets aan doen. Deze reacties staan ook in verband met een stofje dat verwerkt zit in de Catnip spray, dit stofje wordt vaak in verband gebracht wordt met het paringshormoon. Toch geven niet alle katten deze reactie af (ongeveer 60%). Jonge katjes reageren minder vaak op het kruid dan volwassen katten.

Het is bewezen dat kattenkruid geen verslavende werking heeft op katten. Veel mensen hebben de gedachte dat Catnip schadelijke gevolgen heeft op katten. Dit is echter niet het geval. Ook wanneer de kat op het kruid kauwt is dit niet schadelijk.

Hoe kan kattenkruid gebruikt worden?

 Nu u weet wat kattenkruid is, kun je denken aan hoe u dit kruid kunt gaan gebruiken. Er zijn enkele manieren waarop kattenkruid goed te gebruiken is!

Catnip kan goed gebruikt worden als beloningsmiddel. Als uw kat goed gedrag vertoond kunt u hem simpelweg belonen door middel van een beetje Catnip spray;

Catnip Spray - Kattenkruid-0

Is uw kat bang voor vuurwerk of andere knallende geluiden tijdens de jaarwisseling? Door middel van een beetje Catnip spray wordt uw kat lichtelijk verdoofd, waardoor deze niet zo fel reageert op deze geluiden;

Heeft u onlangs een nieuwe krabpaal aangeschaft? Maar wordt de kat totaal niet aangetrokken tot de krabpaal? Catnip spray op de krabpaal spuiten kan dit probleem al verhelpen. Zo krabt de kat dus minder snel aan bijvoorbeeld uw bankstel.

Er zijn dus veel mogelijkheden voor het gebruiken van Catnip spray!

Bekijk hier de Catnip Spray

Meer weten over katten? Lees meer van onze blogartikelen, zoals bijvoorbeeld onze blog over kittens en wanneer ze het nest mogen verlaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *