Zo kies je de juiste drinkfontein voor je kat

Een drinkfontein kan een geweldige aanvulling zijn op het huis van je kat. Het kan helpen om ervoor te zorgen dat je harige vriend gehydrateerd blijft en gezond blijft. Maar hoe kies je de juiste drinkfontein uit het grote aanbod dat er is? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken.

Waarom een drinkfontein?

Je vraagt je misschien af waarom je überhaupt een drinkfontein zou moeten aanschaffen voor je kat. Katten hebben van nature de neiging om meer water te drinken wanneer het water beweegt. Een drinkfontein bootst dit natuurlijke gedrag na en moedigt je kat aan om meer te drinken. Dit kan vooral belangrijk zijn voor katten die gevoelig zijn voor urinewegaandoeningen.

Daarnaast kan een drinkfontein ook helpen om het water langer vers te houden. Stilstaand water kan snel bacteriën en vuil aantrekken, wat de gezondheid van je kat kan beïnvloeden. Met een drinkfontein heb je altijd schoon en fris water beschikbaar.

Verschillende soorten drinkfonteinen

Er zijn verschillende soorten drinkfonteinen op de markt. Het is belangrijk om rekening te houden met de behoeften van je kat bij het kiezen van de juiste fontein. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties:

1. Kunststof drinkfonteinen

Kunststof drinkfonteinen zijn een populaire keuze omdat ze in allerlei soorten en maten te verkrijgen zijn. Daarnaast kan kunststof tegen een stootje, en is er dus niet gelijk een probleem als je kat of hond tegen de pomp aan tikt.

2. Keramische drinkfonteinen

Keramische drinkfonteinen zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Ze behouden ook de koelte van het water, wat vooral prettig is tijdens warmere dagen. Er zijn ook huisdieren die plastic vervelend vinden. Keramiek is echter breekbaar en kan soms duurder zijn.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een drinkfontein?

Bij het kiezen van een drinkfontein zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

  • Capaciteit: Kies een drinkfontein die voldoende water kan bevatten om aan de behoeften van je kat te voldoen. Kleinere fonteinen moeten vaker worden bijgevuld.
  • Geluidsniveau: Elektrische drinkfonteinen kunnen geluid maken. Controleer of het geluidsniveau acceptabel is voor jou en je kat. Er zijn ook drinkfonteinen met een sensor, waardoor het water gaat stromen wanneer je kat in de buurt is.
  • Onderhoud: Zorg ervoor dat de drinkfontein gemakkelijk te reinigen is. Bacteriën kunnen zich ophopen in vuile fonteinen, dus het is belangrijk om regelmatig schoon te maken.

Op zoek naar een nieuwe waterfontein voor je kat? Bekijk ons assortiment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *